Flank steak batátanudlival, kakukkfüves sült tökkel, vörösboros redukcióval

Elkészítés

Keverjünk össze 300 ml vizet tojással, adjunk hozzá lisztet, sót, borsot és keverjük sima, keményebb tésztává – pihentetjük.
Öntsük a bort az edénybe két kanál cukorral, majd adjunk hozzá kakukkfüvet, rozmaringot, fokhagymát. Redukáljuk. Ha már sűrű és fényes a redukció, adjunk hozzá egy kocka vajat.
Sózzuk és borsozzuk a steaket, majd mindkét oldalán körülbelül 3 percig süssük a serpenyőben, majd adjunk hozzá egy darab vajat, fokhagymát, zöldfűszereket és sütőben Medium rare-re sütjük.
A batátapürével keverjük be a tésztát keverjük el a szaggassuk ki és sós vízben 5 perc al3att főzzük ki, majd piriítsuk meg vajon és adjunk hozzá a batátapüréből.

A recept részben eltérhet a műsorban látottaktól.

vissza a listára