Gravet Laks – Pácolt Lazac

30-60 perc
Könnyű
Drága
Alacsony

Elkészítés

A lazacfilét félbevágjuk, majd összekeverjük a sót, a cukrot és a borsot. Ennek a keveréknek kb. a 1/3-át egy tál aljába szórjuk, majd bőrével lefelé ráfektetjük a fél lazacot. Megszórjuk a finomra vágott kaporral, kevés citromhéjat reszelünk rá és rászórjuk a fűszeres keverék második harmadát. Ráborítjuk a lazac másik felét hússal lefelé és befedjük a maradék fűszerekkel. Fóliával letakarjuk, majd lesúlyozva hűtőben min. 1, de inkább 2 napig pácoljuk. A tojások sárgáját olajjal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, kevés ecetet. Sózzuk, enyhén cukrozzuk. Ezzel a mártással tálaljuk a pácból kivett, alaposan letörölgetett, vékonyra szeletelt lazacot.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára