Grúz diós, fokhagymás zöldségkrémek

Elkészítés

A spenótot megpucoljuk (a vastagabb szárakat eltávolítjuk), és nagyon alaposan átöblítjük. Forró, lobogó, sós vízben két-három adagban blansírozzuk, amíg összefonnyad. Lehűtjük, majd jól kinyomkodjuk, hogy minél kevésbé legyen vizes. Robotgépbe tesszük a darált dióval, fokhagymával, tahinivel, a fűszerekkel, és a felaprított korianderrel (vagy ha az nincs, petrezselyemmel). Krémesre pürésítjük. Kissé tömör, de lágy krémet kell kapnunk, az állagát a darált dió, illetve tahini hozzáadásával tudjuk szabályozni. Tálba, vagy kis tálkákba adagoljuk, a tetejét megszórjuk gránátalmamaggal. Ugyanezzel a módszerrel készíthetünk zöldségpástétomokat más zöldségből is, pl. sütőtökből, édesburgonyából, céklából, dinsztelt póréhagymából, de a különböző maradék zöld levelek (pl. kezeletlen cékla-, vagy reteklevél) felhasználására is nagyszerű ötlet. Kenyérrel, pitával kínáljuk.

vissza a listára

Cookie Beállítások