Gyors almás süti

Elkészítés

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A sűrített tejet hőálló edénybe kanalazzuk. Az edényt alufóliával szorosan bebugyoláljuk, majd egy másik, nagyobb hőálló edénybe tesszük, amibe annyi forró vizet öntünk, ami a kisebb edény feléig felér. 2 órára a forró sütőbe tesszük – közben néha ellenőrizzük, hogy ne barnuljon túl és ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor sötét karamell színe van, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, átkeverjük és befőttes üvegbe töltjük. Felhasználásig a hűtőben tároljuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A cukrot összemorzsoljuk a citrom reszelt héjával. Robotgépbe tesszük és ahabosra keverjük a vajjal, majd beledolgozzuk a tojás és azzal is habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a tejföllel felváltva a vajas keverékhez adagoljuk, összedolgozzuk. Egy piteformába kanalazzuk. Az almákat felszeleteljük, összeforgatjuk a vajjal és a mézzel, és elrendezzük a tésztán. Kb. 50 percig sütjük, amíg az alma karamellizálódik és a sütemény átsül. Dulce de lechevel meglocsolva kínáljuk.

 

vissza a listára