Habos feta sajtos török tojás

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS: A fetát aprítógépbe morzsoljuk. A krémsajtot, a fokhagymát és a citromlevet hozzáadjuk, és a géppel addig dolgozzuk, amíg összeáll; közben néha megállítjuk, és a tál oldalát lekaparjuk. A joghurtot is hozzáadjuk, majd addig keverjük, amíg habos nem lesz. A habos fetát hőálló tálba öntjük. Másik lábosban 2,5 centi magasságban vizet melegítünk, amikor felforrt, a fetát a vízgőz fölött néha megkeverve átmelegítjük. Eközben a vajat kisebb serpenyőben, közepes lángon felolvasztjuk, majd addig hevítjük, amíg felhabosodik, és aranybarna pöttyök jelennek meg benne. A barnított vajat a tűzről levesszük, a csilipelyhet beleszórjuk, és félretesszük. Amikor a feta felmelegedett, és az állaga egy picit lazább lett, a metélőhagymát és a kaprot belekeverjük. A fetát tányérra kanalazzuk, egy-két buggyantott tojást vagy tükörtojást teszünk rá, a csilis barnított vajból pedig a tetejére kanalazunk. Sóval ízesítjük, kevés finomra vágott kaporral megszórjuk, és pirítóssal vagy pirított pitával tálaljuk. a marad a fetából, 1 hétig is eláll a hűtőben.

vissza a listára