HABOS MÁLNÁS

Elkészítés

A lisztet egy csipet sóval, sütőporral összekeverjük, közben a vajat felolvasztjuk.
A tojások sárgáját 12 dkg kristálycukorral habosra keverjük és a liszttel valamint a vajjal jól összedolgozzuk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, egy villával megszurkáljuk és 160 fokon 10 percig sütjük hőlégkeveréses fokozaton.
Ezalatt a tojásfehérjéből egy csipet sóval habot készítünk, amelyhez közben 25 dkg porcukrot adagolunk folyamatosan, még a hab fényes nem lesz. Utána belekeverjük óvatosan a málnát és a félig kisült tészta tetejére óvatosan rátesszük.
Ha fagyasztott málnát használunk, érdemes a tésztára közvetlen málnalekvárt tenni, hogy az felszívja az esetleges nedvességet.
Kb. 15-20 percig sütjük még tovább hőlégkeveréses fokozaton, amíg a tojás fehérje barnás színt nem kap.

vissza a listára