Halas Burgonyagombócok

30-60 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A kihűlt, főtt, pucolt burgonyát lereszeljük, összedolgozzuk a liszttel, a zsírral, 2 db tojássárgájával, csipet sóval. Fél fej finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítunk, majd rátesszük a darabolt tőkehalat. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott, marinált paprikát és lehűtjük. A burgonyás tésztát kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, kevés halas tölteléket halmozunk a közepükbe. A négyzetek négy szélét behajtva gombócokat formázunk. A gombócokat zsemlemorzsában megforgatjuk és közepesen forró olajban néhány perc alatt ropogósra sütjük. Közben a maradék vöröshagymán megpirítjuk a darabolt chili paprikát és a fokhagymát. Rátesszük a paradicsomkonzervet, kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, fűszerezzük borssal, fahéjjal, oregánóval, majd belecsavarjuk egy narancs levét és kevés cukrot adunk hozzá. Alaposan beforraljuk, majd pürésítjük. Tálaláskor a sült gombócokat ezzel a mártással kínáljuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára