HAVAS DÓRA RAKOTT PADLIZSÁNJA

Elkészítés

A padlizsánt hosszában vékony csíkokra szeljük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és ráfektetjük a padlizsánszeleteket. A sütőbe tesszük és barnára sütjük..
Sűrű paradicsommártást készítünk úgy, hogy a paradicsom paszta víztartalmát elfőzzük, majd hozzárakjuk a fokhagymát, hagymát, oregánót, némi bazsalikomot és fűszereket.
A parmezant és az ízlés szerint vásárolt sajtokat lereszeljük.
A tepsit beolajozzuk, rétegezni kezdjük: padlizsánszeletek, mozzarella, parmezan, paradicsom, parmezan-majd megismételjük a kört. Miután padlizsánnal lezártuk a rakottas tetejét, a pikáns paradicsom szószt ráöntjük és a sütőbe tesszük fólia nélkül.
A bazsalikom olajhoz a bazsalikomot egy kutterba tesszük, hozzáöntjük az oliva olajat és addig aprítjuk míg egy sűrű olajat nem kapunk. Apró lyukú szűrön leszűrjük.Extra: néhány szelet sült padlizsánba belegöngyöljük a sajtot, a bazsalikomlevelet, fogpiszkálóval rögzítjük, majd megsütjük a sütőben.

vissza a listára