Hercegnő burgonya parmezánnal és hagymamártással

Elkészítés

A sütőt 220 fokra melegítjük., a burgonyát megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Közben a felszeletelt fokhagymát a vajon megpirítjuk. Felverjük a tejszínt. A burgonyát áttörjük. A tejszínt hozzákeverjük a fokhagymával és a parmezánnal, majd, ha kicsit hűlt a massza, a tojássárgáját is. Cukrászzacskóba tesszük, és a tepsire formákat nyomunk. 16-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A hagymát finomra vágjuk. Beleöntjük az olvasztott vajba, és ropogósra kisütjük. Megszórjuk sima liszttel, és hagyjuk újra megpirulni. Felöntjük alaplével, amelyet a zöldségből és fűszerekből főztünk. Kikeverjük, majd hagyjuk felforrni. Leszűrjük és tejszínnel behabarjuk. Végül adjunk hozzá egy marék petrezselyemzöldet és tálaljuk.

vissza a listára