Hideg paradicsomleves és bundázott töltött cukkini

Elkészítés

A paradicsomot leforrázzuk, megpucoljuk és mag nélkül a darabolt paprika és a darabolt, hámozott kígyóuborkával, 2-3 gerezd fokhagymával, 1 fej vöröshagymával, a  tépkedett zsemlével és a paradicsomlével, illetve kevés vízzel alaposan leturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal kikeverjük, borecettel ízesítjük (a maradék apró kockára vágott zöld paprikát és kígyóuborkát majd csak tálaláskor szórjuk a levesbe). 1 fej finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk. Rátesszük a darált húst. Sóval és narancslével ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd borssal és friss vágott rozmaringgal fűszerezzük. A tűzről lehúzva belekeverünk egy tojást. Ezt a darált húst vékony cukkini karikák közé tesszük, majd liszttel, tojással, kevés vízzel kevert sűrű palacsinta tésztába forgatjuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Ecetes, olívaolajos salátalevelekkel kínáljuk.

vissza a listára