Hokkaido tekercs dióval és fahéjjal

Elkészítés

Tészta: A hokkaidó tököt a héjával együtt puhára főzzük, vagy megsütjük és hagyjuk kihűlni. Kanállal kiszedjük a belsejét, majd pépesre keverjük. Egy tálban összekeverjük az összes száraz hozzávalót, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is és alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta tapadós nem lesz. Ha szükséges, szórhatunk még bele egy pici lisztet. A tésztából kenyérformát csinálunk, letakarjuk, és hagyjuk kétszeres nagyságúra dagadni. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a cukorszirupot. A megdagadt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, feltekerjük, és karikákra vágjuk. Rárakjuk az olajjal lekent sütőlapra, és betesszük a sütőbe 20-25 percre 170 fokon. Aranybarnára sütjük. A tetejére:
A vizet a cukorral és a narancslével egy fazékban főzzük, amíg a cukor elolvad. Az elkészített sziruppal megkenjük a sült tekercseket. Végül megszórjuk apróra vágott dióval.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára