Hummusz grillezett paprikával és buggyantott tojással

Elkészítés

Kenjünk olajat a paprikára, és sütőben, grillen vagy lánggal pirítsuk meg, hogy a héja eltávolítható legyen. Vágjuk a mogyoróhagymát a fokhagymával együtt apró darabokra, pirítsuk meg, adjuk hozzá a csicseriborsót, a hámozott paprikát, pároljuk meg. Felöntjük alaplével, puhára főzzük. Pirítsuk meg szárazon a fenyőmagokat.
Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá az ecetet és posírozzuk a tojást 3-4 percig.
A csicseriborsót turmixgépbe tesszük és krém állagúra aprítjuk, lime-lével, ecettel, yuzuval ízesítjük, és parmezánt szórunk rá. Fenyőmaggal, tojással és korianderrel tálaljuk.

A recept részben eltérhet a műsorban látottaktól.

vissza a listára