Húsmentes chakapuli – burgonya zöldfűszeres egresmártásban

Elkészítés

Az olaj és a vaj keverékén üvegesre dinszteljük az újhagymát, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket. Felöntjük a fehérborral és az alaplével, majd kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a meghámozott burgonyát (koranyári szezonban újburgonyát), 10 percig főzzük. Közben elkészítjük az egrespürét (ezt akár előző nap is elkészíthetjük): a fagyasztott egrest kb. 1,5 dl vízzel tíz percig főzzük, amíg a gyümölcs teljesen szétesik. Sót, egy gerezd fokhagymát és pici mézet, vagy cukrot adunk hozzá, majd botmixerrel egy csokor kaporral az egészet leturmixoljuk. A fővő burgonyához hozzáadjuk az egrespürét, 10 percig forraljuk, amíg teljesen megpuhul, kissé lehűtjük, végül tálalás előtt közvetlenül belekeverjük a fűszerek másik felét (1-1 csokor medvehagyma, tárkony, koriander), amit finomra aprítunk.

vissza a listára