Húsos Pite

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

Az apró kockára vágott húst forró olajban alaposan megpirítjuk, hozzáadjuk a darabolt vöröshagymát, fokhagymát. Sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, oregánóval, borssal. Felöntjük kevés szójaszósszal, illetve vízzel és szaftos, puhára főzzük. Félretesszük és hagyjuk kihűlni. A paradicsommártáshoz kevés olajban cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, némi szójaszószt, zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, alaplével felengedjük és citromlével ízesítjük. Sűrűre forraljuk. A vajas tésztából korongokat vágunk, amit olajozott szufléformába teszünk, elosztjuk benne a marharagut és a tetejüket is lefedjük tésztával. Tojással megkenjük és 160 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

(Fotó: Sándor katalin)

vissza a listára