Kapcsolódó műsor:
Tv Paprika Magazin
3. évad 24. rész
Elkészítés
Elkészítés: Az édesburgonyát meghámozzuk és vastag szeletekre vágjuk. Egy nagy edénybe hideg vízbe tesszük a szeleteket és felforraljuk, 10 percig forraljuk. Az édesburgonya szeletek ekkor még félig kész állapotban vannak. Kiszedjük a szeleteket és félre tesszük. A főzővízbők egy nagy bögrényit félte teszünk, a többi vízre nincs szükség. Az edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot. Hozzá reszeljük a narancshéját. Amikor a cukor barnulni kezd, belefacsarjuk a narancs levét is, hozzáöntjük a félre tett főzővizet és beletesszük a félig főtt édesburgonya karikákat. Úgy tegyük bele a burgonya karikákat, hogy a lé elfedje őket és fedő alatt körülbelül 20 perc alatt annyira megfőzzük, hogy már majdnem szétesnek a karikák. Tálaláshoz egy nagy tálba szedjük. Az edényben maradt édes szószhoz hozzáadjuk a fahéjat és a pekándiót és egyet rottyantunk rajta, majd a kiszedett burgonyákra öntjük ezt az édes szószt.