Kapros Tökfőzelék Pirított Gombás, Vörösbabos Sült Lepénnyel, Tojásfasírttal

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

A vékony csíkokra vágott zsenge tököt és póréhagymát kevés vajban megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, majd felöntjük alaplével és tejszínnel. Borsozzuk, ecettel, cukorral, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a friss, vágott kaporral beforraljuk. Az apróra vágott gombát a finomra vágott vöröshagymával együtt alaposan lepirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a babbal együtt összetörjük. Kikeverjük a vágott petrezselyemmel, a tojással, esetleg kevés liszttel. Sózzuk és őrölt borssal, kurkumával fűszerezzük. Lepényeket formázunk belőle és kevés olajban átsütjük.

A főtt tojásokat lereszeljük, hozzáadunk egy nyers tojást a felaprított hagymát, fokhagymát és a petrezselymet. sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és alaposan összedolgozzuk. olajban kisütjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára