Kávés trüffel

Elkészítés

  1. A tejszínt felforraljuk a mézzel és a kávéval. Az étcsokoládét egy tálban összetördeljük és ráöntjük a forró tejszínt. Addig keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, ekkor belekeverjük a vajat is. Lefedve a hűtőbe tesszük, míg formázhatóvá nem szilárdul. Ekkor teáskanálnyi adagokat golyóvá formázunk, majd a kézmelegtől kissé megpuhult golyókat rövid időre visszatesszük a hűtőbe.

 

  1. A trüffelgolyók bevonásához 10 dkg étcsokoládét megolvasztunk, majd beletördelünk 5 dkg csokoládét és addig kevergetjük, amíg beleolvad. Egy villa segítségével egyenként megmártjuk a golyókat. Lecsöpögtetve a kakaóporba pottyantjuk. Majd a kakaóporos tálat megrázva hagyjuk, hogy körbe mindenhol bevonja a kakaó. Hagyjuk benne 4-5 percig szilárdulni, mielőtt kiemeljük egy tálból. Közben mellé nyugodtan készíthetjük a többi trüffelt is.

 

vissza a listára