Kókusztejes-spenótkrémes csirkecurry

Elkészítés

A csirkecombfilét és a felkockázott zöldségeket összeforgatjuk olívaolajjal, sóval, borssal, majd 200C fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a mártást:
az olajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a chilit. Hozzáöntjük a kókusztejet, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott spenótpürét. 10 percig főzzük. Beletesszük a megsütött csirkét és zöldségeket, és összerottyantjuk a szósszal. Amikor elkészült, egy kevés zöldcitromlével és egy csipet nádcukorral ízesítjük, végül felkarikázott újhagymával és korianderrel megszórva, párolt jázminrizzsel tálaljuk.

Mautner Zsófi receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára