Korianderes, chilis kukoricasaláta

Elkészítés

A kukoricát éles késsel egy magasfalú, mély tálban leszemezzük (a mély tál azért praktikus, mert a kukoricaszemek “repkednek” össze-vissza). Forrásban lévő, sós vízben, kb. 1 percig főzzük, éppen csak annyira, hogy elveszítse nyersességét, de zsenge, puha maradjon. Leszűrjük, és lehetőség szerint lehűtjük (ennek legegyszerűbb módja, ha a mosogatóba jeget teszünk, és ebbe állítunk egy üvegtálat a kukoricával). Közben kiskanállal eltávolítjuk az uborka magját (meghámozni nem szükséges), és felkockázzuk. Felaprítjuk a lilahagymát és felszeleteljük a paradicsomot. Az öntethez (amelyet abban a tálban keverhetünk, amelybe a saláta kerül) összekeverjük a citrom és zöldcitrom kifacsart levét a chilipasztával és a szójaszósszal. Összekeverjük a zöldségekkel és a korianderrel, majd kb. egy órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Grillezett húsok mellé például kitűnő.

vissza a listára