Kuszkusz fűszeres gyökérzöldség- és sütőtökraguval

Elkészítés

Egy nagy lábasban olajat hevítünk, félig puhára dinszteljük rajta a felszeletelt hagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, kevergetjük, és felöntjük az alaplével, vagy vízzel. Hozzáadjuk az egész fahéjat. Beletesszük az előkészített, meghámozott, nagyobb darabokra vágottt karalábét, répákat,sütőtököt, ill. a főzési idő végén a cukkinit és a csicseriborsót. Lefedjük (a fedelével, vagy szorosan alufóliával), és kb.1- 1,5 óráig pároljuk. A kuszkuszt közvetlenül tálalás előtt készítjük el: egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk az olívaolajat és a sót, átkeverjük, majd ráöntünk 4 dl forró vizet. Letakarva tíz percig állni hagyjuk. Villával felbolygatjuk, majd ráöntünk 1dl forró vizet és további 2 percig állni hagy. Tálaláskor ráöntünk két-három merőkanálnyit a ragu főzőlevéből, azzal összekeverjük, és még 5 percig állni hagyjuk. Egy nagy tálra, vagy egyszemélyes tányérokba halmozzuk a kuszkuszt, majd ráteszünk zöldségdarabokat, és rámerünk a léből.

vissza a listára