Lemon Curd, A Citrompite

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

A lisztet és a porcukrot elmorzsoljuk a kockára vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk, míg összeáll. Fóliába csomagoljuk és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Majd a tésztát kinyújtjuk és a piteformába egyengetjük, belenyomkodjuk. Nehezékkel 190 fokon elősütjük a tésztát. A citrom- és a lime reszelt héját, a citromlevet, a cukorral és a vajjal összeolvasztjuk vízgőz felett. Ha felolvadt a vaj, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásokat és alacsonyabb hőfokon besűrítjük. Majd félretesszük és hagyjuk kihűlni, majd aprított friss bazsalikomot keverünk hozzá. Közben a 15 dkg tojásfehérjét összekeverjük a 30 dkg cukorral és vízgőz fölött csípősre melegítjük majd 10-15 perc alatt kemény habbá verjük. A kihűlt citromkrémet az elősütött pitetésztára halmozzuk, majd hosszabb időre a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt ráhalmozzuk a cukros tojáshabot.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára