Mandulaparfé

Elkészítés

Egy kis edénybe 20 ml vizet és 40 gr cukrot teszünk. 121 fokig hevítjük, amennyiben nincs hőmérőnk, figyeljük a cukrot, a víz felszínén fehéren fog gyöngyözni. Mikróban, vagy edényben felmelegítjük a mandulákat, anélkül hogy pirítanánk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a vajat. A masszát egy sütőpapírra öntjük. Előkészítjük az olasz habcsókot: egy tálba 65 gr cukrot és 20 ml vizet teszünk, 121 fokosra hevítjük. Időközben felverjük a tojásfehérjét, és forró vizet öntünk rá. A mandulákat (a nem felmelegített mandulákat) aprítjuk. Elkészítjük a tejszínhabot, majd az olasz habcsókhoz adjuk, utána a mandulákat is. Ugyanúgy járunk el ezzel a masszával is, mint a recept elején, de ezúttal formázzuk a sütőpapíron a tálaláshoz. Előkészítjük a gőzfürdőt a csokoládénak, a hűtőbe rakott parfét kivesszük, és ízlés szerint dekoráljuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára