Marhahúsos-zöldséges gyümölcssaláta

Elkészítés

A bélszínt vékony szeletekre vágjuk, 2 ek olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsózzuk, oregánót adunk hozzá. Serpenyőben egy kanál olajon aranybarnára pirítunk két gerezd fokhagymát, majd kivesszük a serpenyőből, és belehelyezzük a húst, amit nagy lángon sütünk. Néhányszor megkavargatjuk, és fehérbort öntünk alá, majd levesszük a húst a tűzről és félretesszük. Felaprítjuk a zöldségeket és a gyümölcsöket, ráfacsarjuk egy citrom levét. A bazsalikomot is közepes méretűre aprítjuk. Vinaigrette mártást készítünk a citrom, olívaolaj, bazsalikom, só és vékonyra szeletelt csípőspaprika segítségével, majd ezzel ízesítjük a zöldségeket és a gyümölcsöket. Tálaláskor bazsalikomlevéllel díszítjük a marhahúst.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára