Ordával és sült padlizsánnal töltött paccheri tészta burattával

Elkészítés

A padlizsánt süssük meg sütőben, majd hámozzuk meg és csepegtessük le. A póréhagymát vékony szeletekre vágjuk úgy, hogy cérnaként használhassuk a későbbiek során. Paradicsommártást készítünk: egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk a bazsalikomot és fokhagymát, majd ezeket kivesszük a serpenyőből és beletesszük a koktélparadicsomot. Elkészítjük a tölteléket: az ordát bazsalikommal ízesítjük, majd beletesszük a sült padlizsánt és a reszelt parmezánt. Egy serpenyőben padlizsánkockákat pirítunk. Sós vízben kifőzzük a paccheri tésztát, kis olajjal lehűtjük, és megtöltjük a hengereket a padlizsános töltelékkel, majd 5 percig sütjük sütőben. A töltött pacchierit paradicsommártással és pirított padlizsánkockákkal tálaljuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára