Padlizsános tészta

Elkészítés

Megpucoljuk a padlizsánt, hosszában felszeleteljük és minden szeletet megsózunk és 30 percig állni hagyjuk, majd lemossuk a sót. Papírtörlővel felitatjuk róla a levet, megsütjük és lecsepgtetjük róla az olajat. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük, fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és lassú tűzön 30 percig főzzük. Amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bazsalikomot is. Megfőzzük kevés olajon és hagymát és a zöldborsót, és amint elkészült, hozzáadjuk a darált húshoz. Megfőzzük a tojásokat, és fogkeményre főzzük a tésztát. A tészta vizéből keveset a szószhoz adunk. Egy réteg tésztát teszünk egy tepsibe, majd egy réteg szósz kerül a tésztára. Erre tesszük a mortadellát, a zöldborsót, a mozzarellát, a főtt tojásokat, a padlizsánszeleteket, egy kevés parmezánt és ismét egy réteg padlizsánt. Az egészre öntjük a maradék szószt, valamint a megmaradt tésztát és parmezánt. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon, 25 percig sütjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára