PADLIZSÁNTORONY SAJTKOSÁRBAN

Elkészítés

A padlizsánt felkarikázzuk, besózzuk és félretesszük egy időre, hogy kiengedje a levét.
A padlizsán szeleteket egy papírtörlőre tesszük, megnyomkodjuk őket, hogy kijöjjön a leve, majd kevés olivaolajon megkérgesítjük a szeleteket.
A paradicsom mártáshoz olívaolajon megpároljuk a szeletekre vágott vagy összezúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát. Ráöntjük az összes paradicsomszószt. Sózzuk-borsozzuk és rotyogtatjuk kb. 15 percig. Ezután beleteszünk oregánót. Levesszük a tűzről, letépkedjük a bazsalikomleveleket, átforgatjuk és félre tesszük.
Egy tepsit kivajazunk, beleteszünk egy karika padlizsánt, rárakjuk a paradicsom mártást, paradicsom karikákat, a sajtot, és ebben a sorrendben még egy réteget (tornyot) építünk.
Az így elkészült tornyot a sütőbe tesszük és összesütjük.
A sajtkosárhoz a reszelt sajtokat vastagon a serpenyőbe tesszük és megolvasztjuk. Amikor már olvadt de nem folyós, egy tálkát fejjel lefelé fordítunk és ráfektetjük a sajtot. Hagyjuk megdermedni a kosárkát.
A chipshez a padlizsánt nagyon vékony karikákra vágjuk, megfűszerezzük és 250 fokra sütőbe tesszük.

vissza a listára