Kapcsolódó műsor:
Tv Paprika Magazin
2. évad 2. rész
Elkészítés
A finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot zsírban megpirítjuk. Tűzről lehúzva szórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kevés alaplével. Többször szakaszosan visszapároljuk. Ezután belehelyezzük a kisebb kockára vágott húst, majd fűszerezzük borssal, köménnyel, babérlevéllel, illetve sózzuk. Amikor a hús, jó félig megpuhult hozzáadjuk a a burgonyát is. Természetesen az elforralt folyadékmennyiséget folyamatosan pótoljuk. Legvégén tesszük bele a fagyasztott zöldbabot, majd kevés lisztet tejföllel elkeverve, hőkiegyenlítéssel behabarjuk. Amennyiben szükséges utána ízesítjük, és a végén friss vágott kaporral illatosítjuk.