PÓRÉHAGYMÁS KRUMPLILEVES, (VICHYSSOISE) KÁPIA PAPRIKA KRÉMMEL ÉS KRUTONNAL

Elkészítés

A leveshez a vajat egy közepes lábosban felmelegítjük, erre tesszük a póréhagymát. Ha kellően megpirultak, de nem égtek meg, akkor mehet rá a burgonya és a fehérbor.
Egy kicsit hagyjuk rotyogni, majd mehet a zöldségalaplé vagy a víz, a só és a fehér bors.
Ha puhára főtt a krumpli, akkor tesszük hozzá a tejszínt. Az egészet krémesre turmixoljuk, és lehűtjük.
A paprikákat sütőpapírral letakart tepsire tesszük és grill fokozaton a sütőben, vagy grillen, feketére sütjük.
Azonnal átteszük őket egy hőálló edénybe és lefedjük vagy lefóliázzuk, hogy a saját gőzében puhuljon tovább és héját le tudjuk könnyen húzni.
10 perc után levesszük a tetőt vagy fóliát és a paprikák héját lehúzzuk, csumájukat, magjait kiszedjük és eldobjuk.
Áttesszük a paprikákat a botmixer táljába, leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és a botmixerrel kihabosítjuk. Ha kell sóval ízesítjük.
A kenyérszeleteker kis kockára vágjuk.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Belebodjuk a kenyérkockákat és a kakukkfüvet, jól összerázzuk és aranybarnára pirítjuk a krutonokat.
A végén megszórjuk reszelt parmezánnal és így is további 1 percig pirítjuk rázogatva.
Tálaláskor a levesre kanalazunk a paprika habból és néhány krutont teszünk a levesre.

vissza a listára