Kapcsolódó műsor:
Paprika Pékség
1. évad 3. rész
Elkészítés
Ennél a receptnél kuktát használok a hús elkészítéséhez, mert gyorsan és eredményesen lehet vele dolgozni. A pecsenye kacsacombokat bedörzsöltem sóval, borssal, és kevés fokhagymával, állni hagytam 2-3 órát, majd zöldség-, vagy akár húsalaplében 30 perc alatt puhára főztem kuktában. Félretettem, hagy hűljön. Addig a lilakáposztát vékonyra szelem, és kevés olívaolajon, sóval és köménymaggal megpárolom. Amikor már majdnem kész a káposzta, a kacsát bőrével lefele, grill üzemmódon sütőben lepirítom, majd megfordítom, hagy ropogjon a bőre. A kész ciabattát ketté vágom, megkenem a kacsa főzőlevének redukciójával, jöhet bele a káposzta, majd a tépett kacsacomb.