Puncstorta

Elkészítés

A tojást kettéválasztjuk és a hagyományos módon két tortakarikában piskótát sütünk. 

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd belekeverjük a rumot és belereszeljük egy citrom héját. Ezt kettéöntjük és az egyikbe sárga, a másikba piros/rózsaszín festéket keverünk. 

A megsült piskótákból levágunk egy vastag ujjnyi lapot, ez lesz a torta alja és teteje. A maradékot felkockázzuk, abból lesz a töltelék. A kockákat elosztjuk a két szirup között és kandírozott narancshéjat is keverünk hozzájuk.

Egy lapot beleteszünk a tortaforma aljába, megkenjük baracklekvárral. Erre tesszük a tölteléket, ügyelve, hogy a torta külsején szépen felváltva legyenek a rózsaszín és sárga kockák. A két sor töltelék közé is lekvárt kenünk és a töltelék tetejére is. Ráhelyezzük a felső piskótalapot és lesúlyozva hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Kifordítjuk a tortát, és ami eddig az alja volt, az lesz a teteje. Lekenjük oldalt lekvárral, a tetejét pedig áthúzzuk rózsaszín fondánnal.

vissza a listára