Quiche lazaccal és spenóttal

Elkészítés

A tésztához az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük, és formázhatóra gyúrjuk. Hagyjuk a tésztát néhány percig pihenni a hűtőben, majd vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékletben meglágyulni. Kinyújtjuk és beletesszük a vajjal kikent, meglisztezett formába.
A bőrétől megszabadított lazacot apró darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát forró serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a lazacot, aminek mindkét oldalát megsütjük, majd belekeverjük a spenótot, és félretesszük. A kész keveréket a tésztára rakjuk, és leöntjük a tojásos töltelékkel, melyhez összekevertük a tojást, tejfölt és a tejszínt, valamint sóval és borssal ízesítettük. 170 fokon kb. 30 percig süssük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára