Rugelach

Olcsó

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kézzel, vagy géppel összedolgozzuk.
Nagyon ügyesen, és türelmesen a ragacsos tésztát folpackba csomagoljuk, és irány a hűtő,
min. 4 órára, de inkább egy éjszakára.
A tésztánkat négyfelé vágjuk. Mindig csak az a darab legyen kint a deszkán, amivel dolgozunk,
a többit visszatesszük a hűtőbe.
A tésztát 3mm vastagságúra nyújtjuk, és törekedjünk a kör formára. Jól lisztezzük alá, mert ragadós.
A tésztakört megkenjük lekvárral, Nutellával, amivel szeretnénk, megszórjuk a felíprított dióval, mogyoróval vagy mandulával, majd 8 cikkre vágjuk.
Szélétől indulva, szorosan feltekerjük, kiskifliket csinálunk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a rugelachokat, majd a tetejüket lekenjük a vaníliás tojással és megszórjuk a fahéjas porcukorral.
180 fokos sütőben sütjük őket 20-25 percig.

vissza a listára