Sós cukkinitorta zöldfűszeres joghurtos krémmel

Elkészítés

A palacsintatésztához a cukkinit durvára reszeljük, és hozzákeverjük a többi összetevőt. A tészta akkor jó, ha az állaga laza, enyhén folyós. Forró serpenyőben aranyszínűre sütjük a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a krémet, melyhez egy tálban összekeverjük a görög joghurtot, a zúzott fokhagymát és a durvára reszelt sajtot. A cherry paradicsomot félbevágjuk, az újhagymát vékony karikákra szeleteljük, és a joghurtkeverékhez adjuk, majd megsózzuk és zöldfűszerekkel ízesítjük. A kihűlt palacsintákat rétegezzük, minden réteg tetejét megkenjük a joghurtos-zöldfűszeres krémmel. Egy kevés paradicsommal és újhagymával díszítjük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára