Spenótos-kecskesajtos tepsi böregi (réteslasagna)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180C fokra. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre dinszteljük rajta a felkarikázott újhagymát. Rádobjuk az előkészített spenótot, és addig főzzük, amíg összeesik. Kivajazunk egy 28×20 cm-es tepsit. A réteslapokat a tepsivel azonos méretű téglalapokra vágjuk, négy lapból álljon egy réteg. A tejet összekeverjük a joghurttal és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal, (közben a többi lapot terítsük le nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki), és tepsibe rakjuk az első réteget: a lapot meglocsoljuk a tojásos-tejes keverékkel, majd elosztjuk rajta hagymás spenót felét Úgy gazdálkodjunk, hogy összesen három rétegünk lesz, tehát a tölteléket kétfelé, a tejes-joghurtos keveréket háromfelé osszuk. Ismét vajjal megkent réteslap következik, tejes folyadék, spenót, majd erre a rétegre morzsoljuk a fetasajtot. Legfelül ismét réteslap jön. A tetejét meglocsoljuk a maradék tejjel, és meghintjük szezámmaggal, vagy fekete hagymamaggal. 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan, felkockázva tálaljuk.

vissza a listára