STEAK ZÖLDFŰSZERES BACONOS KÉREGBEN, SZEZÁMOS KRUMPLIVAL, GYÜMÖLCSMÁRTÁSSAL

Elkészítés

A húst kivesszük a hűtőből.
A bacon csíkokat egy serpenyőbe 2 sütőpapír közé tesszük- majd nehezéket teszünk rá és magas hömérsékleten megsütjük. Miután megsült morzsoljuk, összekeverjük zöldfűszerekkel- később ebbe forgatjuk a húst.

Egy kisebb fazékba bő olajat teszünk és 140 fokig hevítjük. A krumplit és a ceruzababot vékony csíkokra vágjuk és az olajba tesszük egy rövid időre. Ne süssük meg, vegyük ki az olajból 2-3 perc után.

Az öntethez ecetet összekeverünk szezámolajjal, szója és teriyaki szósszal, szezámmaggal és ízlés szerint fűszerekkel, majd ezt összeforgatjuk a krumplival.

A málnás mártáshoz a málnát egy kis fazékba tesszük és kb. 1 dl vörösborral elkezdjük összeforralni. Mikor kicsit összeértek az ízek egy kicsit megcukrozzuk, hogy ne legyen túl fanyar. Pépesre főzzük és a hús mell tálaljuk.

A húst tálalás előtt kevés olajon megsütjük. A serpenyőbe teszünk fokhagymát és egy rozmaring szárat is. Mikor már majdnem kész vajat teszünk mellé és még párszor meglocsoljuk vele. Amikor kivesszük a húst és még szaftos, megforgatjuk a zöldfűszeres baconos morzsában.

vissza a listára