Stifado, Görög Marharagu Tzatzikivel

60-120 perc
Közepes
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A nagyobb kockára vágott marhahúst olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből. Ugyanazon az olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, felöntjük vörösborral, visszarakjuk a húst, lepirítjuk és hozzáadjuk a paradicsomot. Fűszerezzük a fahéjjal, a babérlevéllel, a borssal, a szegfűszeggel, illetve a friss rozmaringgal. Sózzuk. Puhára főzzük, majd a legvégén hozzáforgatjuk a mazsolát és a külön olajon pirított gyöngyhagymát. Kevés cukorral és balzsamecettel ízesíthetjük még. Friss kenyérrel vagy salátával tálaljuk.

A tzatzikihez az uborkát vagy vastagabbra reszeljük, vagy vékony csíkokra felvágjuk, majd lesózzuk. A joghurtot kikeverjük az olívaolajjal, a citromlével, sózzuk, borsozzuk. A kinyomkodott uborkát egybeforgatjuk a sűrű joghurttal.

vissza a listára