Sült halvariációk

Elkészítés

A pisztrángokat vágott petrezselyemmel és szeletelt fokhagymával megtöltjük, sózzuk, borsozzuk és lisztben forgatva, kevés olajban pirosra sütjük. A ponty szálkamentes hasa alját levágjuk, felkockázzuk és fűszerpaprikás, sós, borsos zsemlemorzsával kevert lisztbe forgatjuk. Bő forró olajban hirtelen ropogósra sütjük. Kb. 4 db hagymát felkarikázunk, megszórjuk a lisztes, fűszeres keverékkel és szintén pirosra sütjük. A maradék pontyfilét két ujjnyi csíkokra vágva beirdaljuk. Sózzuk, majd kevés forró olajban kisütjük. A maradék zsiradékban lepirítjuk a 3 db szeletelt vöröshagymát, kevés fűszerpaprikával szórjuk. Hozzáadjuk a csíkozott paprikákat. Sózzuk, majd néhány perc forralás után beletesszük a cikkezett paradicsomot. Egybeforgatjuk és a sült ponttyal tálaljuk.

vissza a listára