Sült karfiolos taco avokádókrémmel és csípős salsákkal

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200C fokra (légkeverés). Egy nagy fej karfiolt nagyjából egyforma méretű rózsákra szedjük, a nagyobb rózsákat félbevágjuk. Összeforgatjuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőpapírral lefedett tepsire szórjuk, úgy, hogy mindig a karfiolrózsa vágott felülete legyen lefelé (az tud a legszebben megpirulni). Kb. 20-25 percig sütjük, amíg megpuhul és megpirul.
Avokádókrémhez 2-3 avokádót félbevágunk, magját eltávolítjuk, majd villával összenyomkodjuk 2-3 lime, vagy 1 citrom levével, 1 gerezd reszelt fokhagymával, 1-1 apró kockákra vágott paradicsommal és hagymával. Sózzuk, borsozzuk.
A salsához a cukkinit minél apróbb kockákra vágjuk. A paradicsomot egy percre forrásban lévő vízbe dobjuk, kivesszük, héját lehúzzuk, leves, magos részét eltávolítjuk. A paradicsomhúst szintén apró kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és a kimagozott chilipaprikát a zöldségekhez keverjük. Hozzáadjuk a friss zöldfűszereket, a citromlevet és -héjat. Sózzuk, borsozzuk, csipet őrölt római köménnyel ízesítjük. Az avokádót félbevágjuk, magját kivesszük, apróra vágjuk, óvatosan a salsához keverjük. Ha csak éretlen avokádót kapunk, tegyük papírzacskóba egy banánnal: egy nap alatt megpuhul.

vissza a listára