Sült kibbeh – édesburgonyás lepény fűszeres gombatöltelékkel

Elkészítés

A bulgurt megsózzuk, majd leöntjük a forró vízzel, és lefedve 10 percig állni hagyjuk, ezalatt megszívja magát, főzni nem szükséges. Az édesburgonyát egészben megsütjük, kissé lehűtjük, majd krumplinyomón áttörjük, sósszuk, borsozzuk. Összekeverjük a bulgurral, ez lesz a lepény “tésztája”. A töltelékhez olajon lassan karamellizáljuk a felszeletelt hagymát, hozzáadjuk a fűszereket. Rádobjuk a felaprított gombát és addig dinszteljük, amíg minden nedvesség elfő belőle. Ekkor belekeverjük a főtt lencsét és a petrezselymet. Egy kerek, hőálló tálat (pl. tepsit, vagy jénait) olajjal kikenünk, majd belenyomkodjuk a bulguros-édesburgonyás massza felét. Ráterítjük a tölteléket, majd befedjük a massza másik felével. A tetejét apró rombuszokban, srégen beirdaljuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180C fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Salátával, joghurttal, zöldfűszerekekkel tálaljuk.

vissza a listára