Sütés nélküli mangótorta

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük az tészta összetevőit . Alaposan kikeverjük, hogy a zabpehely felszívja a vajat, és a massza jól összeálljon. A keverékkel kirakjuk a tortaforma alját, majd hűtőbe tesszük.
A mangót, nádcukrot, vizet és az agar-agart egy edényben felforraljuk. 5-6 percig főzzük gyümölcsmártás állagúra. Időnként megkeverve hagyjuk langyosra hűlni, kb. 40 fokos hőmérsékletre. Tálban összekeverjük a túrót és a joghurtot. Beleöntjük a gyümölcszselét és botmixerrel kikeverjük. (Nem szabad, hogy a gyümölcszselé túlságosan megkeményedjen, mert akkor nem áll össze joghurtos-túrós keverékkel). Rákenjük a kihűlt tortaalapra, és hagyjuk állni 3-4 órán át.
A tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a többi összetevőt, összekeverjük, és rárakjuk a gyümölcsos-joghurtos rétegre. Hagyjuk még hűlni 30 percig. Mangóval, mentával és mandulapehelyel díszítve tálaljuk.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára