Tengeri sügér vegyes zöldségekkel

Elkészítés

A halat fűszerezzük egy citrom héjával, olajjal, fehér borral, kakukkfűvel, oregánóval, fokhagymával, sóval, fehér borssal, a sütőbe helyezzük 30-40 percre, 180 fokon. Minden hozzávaló zöldséget kockákra vágunk (a cukkini magját eltávolítjuk), kakukkfűvel és fokhagymával pároljuk röviden őket. Egy lábosba odatesszük főni a kockára vágott krumplit, 3-4 percre. Egy tepsi alját megkenjük olajjal, ráhelyezzük a krumplit, majd betesszük a sütőbe. Olajban megpirítjuk a finomra vágott lilahagymát, a zöldségeket is kicsit megpirítjuk, ízesítjük kakukkfűvel, sóval. 5 perccel azelőtt, hogy elkészülne a krumpli, prézlit és a lila hagymát is hozzáadjuk. A felkockázott zöldségeket 180 fokon 5 percre szintén a sütőbe helyezzük.

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára