Töltött paprikák

Elkészítés

A darált húst egy harmad arányban összekeverjük a főtt rizzsel. Sózzuk, borsozzuk és 1 tojással összedolgozzuk, majd a paprikákba töltjük. Sertészsírban darabolt zellert és vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, cukrozzuk és őrölt borssal fűszerezzük. Beletesszük a zellerlevelet, felöntjük a paradicsomlével és vízzel. Ebben a mártásban főzzük meg a töltött paprikákat. Miután megfőtt a mártást leszűrjük és ha szükséges kevés zsemleszínű rántással besűrítjük.

 

Kevés olajon finomra vágott hagymát és apró kockára vágott gombát pirítunk. Sózzuk, borsozzuk, majd összedolgozzuk tojással és főtt rizzsel. Sós, borsos vízben 10 percig főzzük.

Olvasztott vajban kevés lisztet pirítunk, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük fehér borral, a paprika főzőlevével és tejszínnel. Beforraljuk és hozzáadjuk a friss kaprot.

vissza a listára