Trenette al pesto

Elkészítés

Pestót készítünk: aprítógépbe tesszük a bazsalikomleveleket, a fenyőmagot, a parmezánt, a pecorinót, fokhagymát, tengeri sót és az olívaolajat. Összeaprítjuk és még adunk hozzá olívaolajat. A tésztát a burgonyával és a zöldbabbal együtt megfőzzük enyhén sós vízben. A tésztát hideg serpenyőbe szűrjük le, öntsük rá a pesto felét és egy kis főzővizet. Addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk, majd hozzáadjuk a maradék pestót és folytatjuk a keverést, amíg szósz állaga nem lesz. Tálaláskor a tészta mellé tálaljuk a zöldbabot és a burgonyát.

A pesto titka: az aprítógép késeit mélyhűtőben tároljuk, és nagyon hidegen használjuk. Szakaszosan működtetjük az aprítógépet, hogy a bazsalikom ne tudjon felmelegedni, így lesz világoszöld színű.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára