Ünnepi halleves harcsás tésztabatyuval

Elkészítés

Előkészítjük a tölteléket (akár előre is lehet): a harcsafilét robotgépbe tesszük a felkarikázott újhagymával, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, hozzáadjuk a szójaszószt, szezámolajat, keményítőt, tojásfehérjét. Masszává pürésítjük, fóliával lefedve hűtőbe tesszük. A tésztalapokat felovasztjuk, mindegyik közepére egy-egy kiskanál halas masszát kanalazunk, majd félbehajtjuk és szorosan lezárjuk. A leveshez olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, fokhagymát, édesköményt, felüntjük vízzel, hozzáadjuk a halfejet, majd 30 percig zubogtatjuk, közben hozzáadjuk a pirospaprikát. Leszűrjük, majd a levesbe főzzük a töltött tésztabatyukat.

Mautner Zsófi receptje

(Fotó: Sándor Katalin)

vissza a listára