Kapcsolódó műsor:
Európa Késsel-Villával
1. évad 6. rész
Elkészítés
A darált húst összedolgozzuk a beáztatott és kinyomkodott zsemlével, majd hozzáreszelünk egy burgonyát és egy gerezd fokhagymát. Sózzuk és fűszerezzük a friss kakukkfűvel, illetve a borssal. Gombócokat formázunk belőle és forró vaj és kevés olaj keverékében ropogósra sütjük.
A pucolt, darabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, alaposan összetörjük és olvasztott vajjal locsolva adjuk a húsgombócok mellé, padlizsánkrémmel tálaljuk.
A padlizsánkrémhez a padlizsánt alaposan megsütjük a sütőben, majd meghámozzuk és a finomra vágott vöröshagymával és fokhagymával jól összedolgozzuk. A tojás sárgájához hozzáadjuk a mustárt és olajat vékony sugárban hozzácsurgatva kemény mártást keverünk. Ízesítjük sóval, citromlével, majd borsozzuk és alaposan összedolgozzuk a hagymás padlizsánnal. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Pirítóssal vagy a húsgombócok mellé tálaljuk.