Zöldfűszeres-currys csirkesült rusztikus burgonyával

Elkészítés

Páclevet készítünk a curryből, lime levéből, 2 kanál olívaolajból, sóból, borsóból, fehér borból és négy gerezd egész fokhagymából. Mindenhol bekenjük vele a combokat, főleg a vastagabb részen, majd a combokat a maradék páccal együtt, fóliával lefedve 30 percig hűtőbe tesszük. Hasábokra vágjuk a krumplikat. 6 ek olívaolajból, bazsalikomból, petrezselyemből, sóból, két gerezd fokhagymából a mixer segítségével pestot készítünk. A bepácolt combokat belehelyezzük egy tepsibe, 180 fokon sütjük. Amint megpirul az egyik fele, fordítunk a combokon. A krumplikat 160-170 fokos olajban megsütjük. Amint elkészül a csirkecomb, a krumplikat kisebb adagokban, magasabb hőfokon (190 fokon) ismét pirítjuk. Lecsöpögtetjük a krumplit és az elkészített pestoval ízesítjük. Tálaláskor a combok mellé helyezzük.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára