Csirkemelltekercs mustáros öntettel és főtt burgonyával

Elkészítés

A csirkemelleket óvatosan felvágjuk úgy, hogy nagy szeleteket kapjunk.
Megszórjuk sóval és borssal, bekenjük a mustárral, majd ráfektetjük a szalonna szeleteket, pár kanál tojásrántottát (sózva, borsozva), és rászórjuk a karikákra vágott újhagymát.
A szeleteket óvatosan feltekerjük, majd spárgával összekötjük, vagy tűvel összetűzzük, hogy ne nyíljanak szét.
A tekercseket kivajazott sütőformába helyezzük, meglocsoljuk vízzel, hozzáadjuk a vajat és kb. 30 percig sütjük a 200 °C fokos sütőben.
A kész tekercseket kiszedjük és meleg helyre tesszük.
Az edényben maradt szaftba teszünk 2 kanál mustárt és felöntjük 200 ml alaplével. Az egészet hagyjuk összefőni és ha kell, besűrítjük.
Főtt burgonyával és petrezselyemmel kínáljuk.

Fotó: Sándor Katalin

 

vissza a listára