Legkrémesebb tejberizs eperrel és citrommal

Elkészítés

1. A tejet és a tejszínt egy edényben összeöntjük. A vaníliát hosszában félbevágjuk, magját késsel kikaparjuk és a folyadékba tesszük a rúddal együtt és hozzáadunk 1 csipet sót. Felforraljuk, közben gyakran kevergetjük.

2. Amíg felforr a tej-tejszín keverék, a tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral és a keményítővel. Ha felforrt, óvatosan a habos tojáshoz csurgatjuk, közben folyamatosan keverjük habverővel.

3. Az egész keveréket visszaöntjük az edénybe, és visszatesszük a tűzre. Lassan melegítjük és amikor elér a forrásponthoz alacsony lángon folyamatosan kevergetve kifőzzük belőle a keményítős ízt, majd szűrőn keresztül ráöntjük a fehércsokira.

4. A tejet egy fazékba öntjük a csipet sóval és belereszeljük a citromhéjat.

5. Ha felforrt, hozzáadjuk a rizst és folyamatosan kevergetve főzzük addig, míg besűrűsödik és a rizs megpuhul.

6. Ha a rizs megpuhult, félretesszük pihenni egy picit. Végül a langyos tejberizst és az angolkrémet összeforgatjuk.

vissza a listára