Rebarbarás morzsasüti

Elkészítés

125 gramm hideg vajat, ugyanennyi kristálycukrot, egy csipetnyi sót és 250 gramm fehérlisztet morzsás tésztává gyúrunk. Akkor jó, amikor a tésztát össze tudjuk nyomni egy gombóccá, de szinte rögtön szét is hullik nagyobb morzsákká.

200-250 gramm rebarbarát és opcionálisan valamilyen savanykás gyümölcsöt (málna, eper, erdei gyümölcs – most eperrel készül) 2 evőkanál cukorral és némi vajjal megpárolunk. Miután az egész összerottyant, tűzálló tálkába öntjük és a tetejét lazán megszórjuk a morzsa tésztával. 20-25 percig 180 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk.

Ha szeretnénk szeleteket vágni belőle, akkor sütőformában is elkészíthetjük, és tehetünk az aljára is egy réteg morzsa tésztát. – ez most így készül.

Ízlés szerint vanília fagylalttal vagy tejszínnel tálalható.

vissza a listára