Almás-zsályás báránykolbász ljutenicával

Elkészítés

Ljutenica: a paradicsomot egészben leforrázzuk és lehúzzuk a héját. A paprikát megsütjük, és szintén lehúzzuk a héját. A megtisztított paradicsomot felaprózzuk, serpenyőben lassú tűzön főzni kezdjük, enyhén sózzuk, 1-2 ek barnacukrot és felaprózott chili paprikát szórunk rá, majd ráöntjük az almaecetet.

Kolbász: almás – zsályás kolbászhoz 70% bárány, 10-15 % mangalica és ugyanennyi angus marhahúst használunk kicsontozunk, ledarálunk és belegyúrjuk a fűszereket, majd megsózzuk. Az almákat megtisztítjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadunk zsályát, só / borsot. Ezt a reszelt almás keveréket is belegyúrjuk a húsba, melyet a töltőbe helyezünk. Előkészítjük a sertés vékonybelet, és a töltőt addig tekerjük, amíg meg nem jelenik a hús a töltőlyukon, ekkor felhúzzuk a belet a töltőcsőre. Lassan tekerve a belet fokozatosan engedve megtöltjük a kolbászt egy hosszú részben, ezután rövidebb darabokban elcsavarjuk.

A kolbászokat kisütjük, elején egy kis vizet adva alájuk.

A sült paprikát feldaraboljuk, és a levével együtt hozzáadjuk a főzésben levő paradicsomhoz.

Apróra vágott petrezselymet és fokhagymát cutterben összekeverünk és a ljutenicához adjuk, tovább főzve azt.

(az elején látjuk, hogy) A “lecsepegtetett” joghurtot megsózzuk, és tálalásnál olívaolajat csepegtetünk rá és biozölddel díszíthetjük.

vissza a listára